Pakaralihas / Pakaralihakset

Pakaralihas ja Pakaralihakset: mistä ne koostuvat

Pakaralihas ja pakaralihakset kiinnostavat ihmisiä aina. Kuva: thaikrit

Pakaralihas ja pakaralihakset kiinnostavat ihmisiä aina. Kuva: thaikrit

Pakaralihas koostuu neljän lihaksen ryhmittymästä, joka muodostaa ihmisen niin sanotut pakaralihakset. Kolmet näistä pakaralihaspareista – pienet (gluteus minimus muscle), keskimmäiset (gluteus medius muscle) ja isot (gluteus maximus muscle) – muodostavat ihmisen pakarat. Neljäs ja pienin näistä lihaksista on latinalaiselta nimeltään tensor fasciae latae muscle ja viittaa suomeksi reiteen, joka sijaitsee sekä hieman näitä muita lihasryhmiä edempänä että myös sivusuuntaisesti muihin nähden.

Pakaroiden eri lihaksilla on ihmisen kehossa eri tehtävät: isojen tehtävä on ojentaa lonkkaa, kun taas keskikokoisten ja pienten tehtävä on loitontaa reisiä. Niinpä näihin lihasryhmiin kohdistuvia treenejä on erilaisia, kuten muun muassa jalkakyykky, joka on äärimmäisen tehokas yleistreeni pakaralihaksille. Kun pakaralihas halutaan saada muokatuksi mahdollisimman hyvännäköiseksi, voidaan pakaralihakset laittaa töihin erilaisin harjoittein, joihin perehdymme lyhyesti tällä sivustolla.

Hyvännäköiset pakaralihakset treenaamalla

Oikeanlainen pakaralihasharjoittelu on avain siihen, että saat vahvat ja hyvännäköiset pakaralihakset. Treenin täytyy olla sekä määrätietoista että tarpeeksi usein tapahtuvaa. Myös ruokavaliolla on äärimmäisen vahva vaikutus siihen, kuinka kroppa reagoi treeniin, joten kannattaa opiskella ja ottaa selvää ruokaan ja ruokavalioihin liittyvistä asioista. Pakaran alueen lihakset ovat kuin selkälihakset siinä mielessä, että ne ovat isoja lihaksia, joilla on vieläpä selkeä funktio kehomme ohjaamisessa.

Vaikka pakarat sinällään ovat useimmiten peitettyinä ja harvemmin luonnollisessa tilassaan, on niillä silti vahva vaikutus siihen, miltä ulkoisesti näytämme. Vaikka selluliittia ei näekään farkkujen läpi, niin hyvin treenatun takamuksen kyllä tunnistaa jo kaukaa. Se kääntää katseita kaduilla kenties enemmän kuin mikään muu ruumiinosa. Kenties juuri siitä syystä pakaralihakset ja niiden treenaaminen kiinnostavat ihmisiä valtavasti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s